Renovatie

Is uw oude vloer versleten en/of aan een onderhoudsbeurt toe?

Laat uw oude vloer er weer als nieuw uitzien door een parketrenovatie.
Tijdens een parketrenovatie schuren wij voor u de vloer helemaal kaal, waarna wij hem in overleg met u opnieuw zullen behandelen met een van de volgende producten:

  • Monocoat kleurolie
  • Osmo hardwax olie (transparant)
  • Parketlak

Begrippenlijst

Schuren:
Ik schuur uw vloer driemaal, respectievelijk met korrel 40 (het verwijderen van de oude was/wax/laklagen), korrel 80 (voor het verwijderen van de ondiepe krassen) en korrel 120 (voor het glad schuren van de vloer).

Polijsten:
Na het schuren van de vloer, polijst ik deze om de nerven van het hout af te sluiten, en een egaal geschuurde vloer te creëren. Hierna is de vloer perfect te behandelen tegen water en vuil met de door u gekozen soort behandeling.

Hardwax-olie:
Hardwax olie is een van de opties voor uw vloer. Dit is een drogende olie die een matte glans zal behouden. Hierdoor is de vloer bestand tegen vuil en vocht en is deze ook licht vochtig te dweilen. Ook zal de vloer goed bestand zijn tegen invloeden van het morsen van bijvoorbeeld wijn, koffie en vruchtensappen.

Parketlak:
Ook is het een mogelijkheid om uw vloer te voorzien van een kras- en slijtvaste parketlak. Deze behandeling dient 3 x aangebracht te worden. Afhankelijk van de gewenste uitstraling, gebruik ik, in overleg, de best passende soort lak.

Vloerolie:
De derde optie is het gebruik van een vloerolie, deze vloeren zijn populair vanwege de uitstraling die zij geven. Olievloeren vragen een specifieke behandeling en onderhoud om de eigenschappen van het hout te benadrukken, maar ook om deze eigenschappen te behouden.

Hierbij is het ook nog mogelijk om met een kleur-olie te gaan werken. Hierbij dient wel vooraf goed overleg te zijn, dit is namelijk niet bij alle houtsoorten mogelijk.

MHC Vloeren werkt altijd schoon, secuur en bovenal stofvrij door gebruik van professionele machines.

UITGELICHTE AANBIEDINGEN